Spar penge på din varmeregning med en varmepumpe

31 maj 2021
Lotte Hindsberg

Er du ejer af et gammel olie- eller gasfyr og gerne vil se, at beløbet på din elregning er væsentlig mindre end den er på nuværende tidspunkt, kan du overveje at skifte til en mere miljø og omkostningsvenlig varmepumpe. En varmepumpe er tjent ind efter en 5-6 år og med en levetid op til 20 år er det en særdeles omkostningsvenlig løsning. 

Du kan med fordel få en autoriseret installatør til at gennemgå din bolig og råde og vejlede dig til, hvilken type varmepumpe du skal vælge. Det kan f.eks. være billigventilation.dk, der råder og vejleder dig.

Hvilken type varmepumpe skal du vælge?

Der finder overordnet tre forskellige typer varmepumper. Den mest effektive er en varmepumpe, der udnytter jordens varme. Det er også den dyreste og kræver at man lægger rør ned i haven. Hvis ens have ikke er stor nok eller har man ikke lyst til få den gravet op, kan man i stedet vælge at købe en vand til luft, som arbejder ud fra samme princip. Den er lidt mindre effektiv, men omvendt koster den ikke nær så meget og du skal ikke have gravet din have op.

Den sidste type varmepumpe er en luft til luft. Den passer primært til huse, hvor der ikke er helårsbeboelse. Altså sommerhuse og kolonihavehuse. Her er den til gengæld perfekt og kan nemt udvide sæsonen med en måned i begge ender. Det er langt den billigste løsning af de tre muligheder. 

Inden du får installeret din nye varmepumpe skal du søge tilladelse hos din kommune. Som udgangspunkt er det rent proforma. Du kan få din installatør til at hjælpe dig med at få udfyldt diverse dokumenter. Det anbefales også at du giver BKI besked om skiftet. 

Når du skal installere varmepumpen, så sæt den et sted, hvor den ikke er til gene for hverken jer eller naboer.

Flere Nyheder