Sådan bliver dit CV skarpere

24 september 2021
Steffen Hansen

Ens CV er et vigtigt redskab at have, når du skal ud og finde et arbejde. Det er det, som din arbejdsgiver oftest vil se og faktisk også ser som det eneste. Derfor skal det stå knivskarpt, hvad dine kompetencer er og hvorfor du gerne vil have jobbet. Der kan være mange måder, hvorpå du kan gøre dit CV spændende for din kommende arbejdsgiver at læse. I dette indlæg vil vi komme med gode råd til, hvordan du kan gøre dit CV knivskarpt. 

Relevant information

Hver gang du søger et arbejde, så skal du modificere CV’et efter stillingens krav. Det betyder, at hvis du søger et job som Tekstforfatter, så skal dine tekstforfatning kompetencer fremgå tydeligt. Du ændrer altså dit CV efter stillingen, så det du kan tilbyde med, står klart og tydeligt for den som skal læse det. Du behøver nødvendigvis ikke at have alt erhvervserfaring du har haft gennem livet på dit CV. Pluk de elementer og erhvervserfaring ud, som er relevante for stillingen, og fremhæv det tydeligt på CV’et. 

Korrekturlæsning og design

Hvis vi bruger eksemplet fra forrige paragraf, så er korrekturlæsning naturligvis vigtigt at have styr på, når du søger et arbejde. Specielt som en tekstforfatter. Hvis du ikke søger tekstforfatning arbejde, men derimod noget indenfor det grafiske, så skal dit CV være flot at se på. Her kan du nemlig vise din arbejdsgiver, hvad du kan byde på. Du kan også vedlægge eksempler på dit tidligere arbejde med dit CV, så de kan få et visuelt billede af dine grafiske kompetencer.

Hvad kan tilføjes?

Synes du, at du mangler ting på dit CV, som gør at den skiller sig ud blandt mængden? Så kan du overveje at tage kurser, som du kan skrive på dit CV. Kurser er gode at have med på sit CV, for det gør det også bare endnu mere skarpt. Hvis du f.eks. gerne vil have en fod inden for i IT verden, så kan det være du skal tage nogle kurser inden for forskellige software programmer. Her kan du også risikere at skulle arbejde i Excel. Hvis du ikke er særlig kyndig i Excel, kan du overveje at tage et kursus i Excel for at få de rette kompetencer, som en stilling kræver af dig. 

Flere Nyheder