Overvågning med kameraer

Når man af fornuftige årsager ikke altid kan have øjnene åbne og befinde sig på det samme sted 24 timer i døgnet til at holde øjet med vigtige områder, såsom virksomhedens arealer, så må man jo have den bedste erstatning – for ikke at sige et bedre alternativ – i form af overvågningskameraer.

Disse kameraer er netop aktive hele tiden og kræver ikke hvile, og så har den teknologiske udvikling gjort, at man nu kan opsætte overvågningskameraer, der ikke kræver ledninger til at være koblet sammen og videre til et overvågningsrum eller lignende, men blot har brug for en router til sammenkobling.

Udviklingen har endvidere medført, at overvågningskameraer er blevet nogle, der både kan pege i én bestemt retning eller overvåge rundt i noget nær en 360 graders vinkel, og man kan selv dreje dem rundt, hvis man skulle have brug for det, zoome ind på noget bestemt eller ændre den vante retning på kameraet.

Dog kan det også have sine fordele at bruge overvågningskameraer, der er af en anseelig størrelse, da overvågningskameraer i sig selv kan have en påvirkning på mulige indbrudstyve, når de får øje på dem.

For selvom et højt hegn og overvågningskameraer indikerer noget af værdi at bevogte, så kan det også få indbrudstyve til at tænke sig om en ekstra gang, når de ser store overvågningskameraer, klistermærker eller plakater med påmindelse om overvågning og en henstilling til brug af vagtværn, anmeldelse og politi-anmeldelse.

Heldigvis er de nye overvågningskameraer som nævnt nemme at sætte op og betjene, og så kan de sluttes til en database, så man kan optage de billeder, som kameraerne fanger, så man kan gennemse dem senere, hvis der skulle være behov for dette.

Der er blevet meget mere plads til disse optagelser, når man for eksempel ikke skal bruge fysiske bånd til at lagre optagelserne, men kan gøre dette digitalt.