Find en brugt bil som matcher familiens behov

02 juni 2020
Astrid Pedersen

Er du og familien i færd med at udvælge det næste firhjulede medlem? Så har I sikkert allerede besluttet jer for en type – og måske endda også for et mærke og en model. Uanset om bilen skal fungere som afløser eller kompagnon for jeres gamle bil, er det vigtigt at bilen matcher jeres transport behov.

Samtidig ønsker I nok en bil med en fornuftig brændstof økonomi, idet der er langt sjovere og mere nyttige ting at bruge penge på end diesel eller benzin. Og samtidig ønsker I ikke at gældsætte jer mere end højst nødvendigt – så prisen på bilen skal helst ligge i et realistisk leje. Men hvor kan man finde en sådan bil nu om stunder?

Køb brugt bil – det betaler sig

Det forholder sig nemlig således at nye biler i Danmark er utroligt dyre i anskaffelse. Faktisk er det ikke realistisk for den almindelige danske lønmodtager at finansiere købet af en spritny bil uden at optage et bil lån. Et sådant kan man risikere at betale af på i mange år, mens den fine nye bil langsomt, men sikkert, bliver mindre og mindre værd.

En fabriksny bil anno 2020 vil miste det meste af sin nyværdi inden for de første tre til fem år efter købet. Dette betyder at du ikke vil kunne sælge bilen inden for få år uden et tab, idet du stadig betaler af på bil lånet. Som familie har I med stor sandsynlighed brug for den fleksibilitet der ligger i at kunne sælge bilen og købe en ny, skulle familiens transport behov ændre sig. Og derfor vil det muligvis være den bedste løsning at købe en brugt bil af nyere dato.

Med en brugt bil undgår du såvel gældsættelse som værditab, og kan således få meget mere bil for dine penge. Læs mere på fartglæde.dk

Flere Nyheder