Er din jord ødelagt?

23 juni 2021
Johanne Hansen

Vi skal passe på vores jord

… er nok en sætning, du har hørt før. Men det er dog stadigvæk også ligeså vigtigt, som det var i går, og lige præcis derfor, er det også vigtigt, at vi stadigvæk er opmærksomme på emnet.

I disse tider, hvor det flyder derudaf med CO2, er det vigtigt, at vi husker at passe på vores jord. Det kan for eksempel være ved at affaldssortere, spise mindre kød, købe mindre tøj, gå mere i genbrugen eller rent ud sagt: Genbruge selve jorden.

Men hvordan gør man så lige det, tænker du måske? Og det forstår man godt du tænker, for det kan altså være lidt komplekst at forestille sig at genbruge jord, som måske var klar til at lade livet. Det vil sige forurenet jord, som måske indeholder så mange kemikalske stoffer, at det ikke kan redes på anden vis. Der er kun et ord at sige: Jordrensning.

Rens det væk

Hvis du ligger inde med forurenet jord, kan du nemlig oftest få en jordrenser ud, der professionelt kan hjælpe dig med at rense den forurenede jord. Processen lyder ligeså kompleks som det ser ud, men det vigtigste er jo, at det virker.

Når man renser forurenet jord, betyder det nemlig, at man gør sådan at man kan bruge de ødelagte arealer igen – man gør dem altså attraktive og sørger for, at tingene kommer til at spille igen. På den måde går man ikke ud og tager et nyt areal i brug, samtidigt med at man sørger for at fikse det gamle.

En oprensningsmetode kunne for eksempel være alt fra kompostering af lettere forureninger til forbrænding af stærkt forurenet jord.

Når der vælges metode til lige præcis din jord, gør udbyderen det oftest i selskab med en ingenigør, der kan se tingene for sig, og hvordan det lige præcis skal gøres og hænger sammen.

Flere Nyheder