Bedemand – derfor skal du bruge én

Bedemand – derfor skal du bruge én

Det er alvorligt og følelsesmæssigt belastende at miste en nær, og det kan føles helt uoverskueligt at planlægge en begravelse på egen hånd – og netop derfor kan du med fordel henvende dig hos en bedemand.

En begravelse er en stor ting; det er din og de resterende pårørendes sidste chance for at sige et ordentlig farvel til afdøde, og derfor er det essentielt, at dagen forløber, som den skal. Men hvordan planlægger man en begravelse? Vi har talt med en bedemand i Ishøj for at forstå, hvad det handler om – han fortæller:

“Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du planlægge en begravelse. Hvor skal den foregå, hvem skal forestå højtideligheden, skal der sige noget og holdes en tale – og af hvem. Og så er der hele spørgsmålet omkring blomster, kirke eller ej, sange og alt muligt andet. Men i virkeligheden er det kun alt det praktiske, jeg nævner her – der er også alt det følelsesmæssige, der følger i kølvandet på at miste, og her kan bedemanden også være en stor hjælp.”

Få styr på dine følelser – tal med nogen

Når du mister en af dine nærmeste, opstår der et kæmpe tomrum og en stor sorg inden i dig, og det er vigtigt, at få de følelser bearbejdet. Første skridt er at tale med bedemanden. Han eller hun kan hjælpe dig med alle de praktiske ting, og vedkommende har stor erfaring i at tale med mennesker, der netop har mistet.

Måske ønsker du yderligere at tale med en præst – her kan bedemanden også hjælpe dig med at finde den rette – og måske har du mere brug for at tale med en psykolog, så du kan bearbejde din sorg. Uanset hvad kan bedemanden hjælpe dig med at finde de rette mennesker, så du får sagt det bedst mulige farvel til afdøde.

Camilla Skøtt

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *