Fra te plantage til tepose

Har du nogensinde spekuleret på, hvor tebladene bruges til at brygge din favorit te kommer fra?

Hvid te, grøn te og sort te kommer alle fra samme det samme sted. Behandlingsmetoderne i tebladene bestemmer hvordan den endelige kop te kommer til at smage.

Den tropiske plante Camellia Sinensis kræver fugt og varme for at vokse. Kvaliteten og mængden af ​​blade produceret af et tetræ er afhængig af højde, jord og klima. Yunan-provinsen i Kina, hvor meget af det te vi drikker kommer fra, siges at være den oprindelige kilde til tetræet og er hjemsted for nogle af verdens største og ældste te træer. Tetræer kan vokse sig helt op til 16 meter høje, hvis man ikke gør noget ved dem, men dyrkede teplanter beskæres til talje højde så det er nemmere at plukke teblade fra dem.

Te kan vokse fra havniveau op til en højde på 2,7 km med ideelle fugtighedsniveauer på 80% og ideelle temperaturer på 15-20 grader. De 5 lande i verden der producerer mest te er; Kina, Kenya, Indien, Sri Lanka og Tyrkiet.

Håndplukning af te foretrækkes i modsætning til maskiner på grund af den præcision, der kræves for at få den bedste kvalitet. Teplukkerne plukker den friske vækst af to blade og en ny knop giver mulighed for ny vækst inden for en fjorten dage.

Umiddelbart efter at bladene er plukket, går de igennem forhalingsfasen. Denne proces gør det muligt for bladene at reducere fugtighedsniveauet og kick-starte de kemiske reaktioner, der bestemmer kvaliteten af din yndlingste.

Når bladene er rullet, bliver de brudt og sigtet. De mindre blade sendes til fermentering, og de resterende stykker sættes igen gennem rulningsprocessen.

Tebladene er placeret i et kontrolleret miljø med en fugtig atmosfære, der tillader bladene at oxidere. Varigheden af ​​udsættelse for ilt påvirker graden af ​​fermentering, hvilket resulterer i de mørke blade.

Hvis du kan lide te og vil vide mere om hvor det kommer fra så kig forbi https://www.carstensens-tehandel.dk og lær mere om te og hvor det stammer fra.

Posted in the